Fostul europarlamentar Cătălin Ivan şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale, din partea Alternativei pentru Demnitate Naţională (ADN), precizând că a strâns deja semnăturile necesare pentru a intra în cursă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ivan a spus că ADN, partid pe care l-a fondat, există cu acte în regulă şi că îndeplineşte condiţiile necesare pentru a intra în bătălia pentru Cotroceni.

“Au existat două condiţii pe care le-am considerat necesare: să intrăm în această toamnă cu minim 35 de organizaţii judeţene şi să avem semnăturile înainte de a-mi anunţa candidatura. Am strâns toată vara semnăturile necesare, intenţia candidaturii exista deja de ceva timp“, a declarat pentru News.ro, Cătălin Ivan.

El a afirmat că şi-a anunţat, marţi, candidatura, într-un loc simbolic pentru industria românească, respectiv o hală de producţie a GRIRO, fosta uzină Griviţa din Bucureşti.

“Campania electorală poartă titulara IVAN 24, semnalând demararea unui proiect politic de lungă durată. Este vorba despre mult mai mult decât o competiţie electorală. Miza este infinit mai mare. Cei care merg la vot pe 10 noiembrie trebuie să se gândească la cei cinci ani care au trecut, dar mai ales la cei cinci ani ani care vor urma. Dacă votăm ce am mai votat, vom avea ceea ce am mai avut. Acelaşi dezinteres, aceeaşi impostură, acelaşi zgomot general, gâlceavă de mahala pentru nimic, aceeaşi lipsă de viziune“, a afirmat Cătălin Ivan.

Fostul europarlamentar consideră că România, deşi are cea mai săracă populaţie, este condusă de cea mai bogată clasă politică din Europa, “cu averi colosale făcute din bani publici, gen Barna, sau din activităţi frauduloase, la limita sau în afara legii, gen Iohannis“.
“Ca blestemul să fie complet, în vârful ţării au fost urcate persoane care nu înţeleg de ce sunt acolo, habar nu au ce decizii se iau în numele lor, dar citesc tot mai bine de pe hârtie, în ultimul timp cu un progres remarcabil în a încheia o frază fără greşeală“, spune Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan are 40 de ani, este absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, secţia „Tranzacţii Internaţionale”. Deţine un masterat în afaceri internaţionale şi unul în management politic. Este doctorand al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, în domeniul economiei.

Ivan a fost consilier judeţean, a condus organizaţia de tineret a PSD Iaşi, iar în perioada 2004-2014 a fost europarlamentar, fiind ales pe listele PSD.

Cătălin Ivan a părăsit ulterior PSD, după ce i-a criticat pe liderii de atunci ai partidului, respectiv Victor Ponta şi Liviu Dragnea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.