Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, i-a cerut demisia directorului interimar al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Valentin Chepeneag, din cauza unor declaraţii „profund greşite şi iresponsabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna aprilie a acestui an, Valentin Chepeneag a fost numit de ministrul Culturii director interimar la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, care este în fază de proiect. 

În ultimele zile, Chepeneag a publicat pe Facebook mai multe mesaje în care îşi arăta admiraţia faţă de fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, şi faţă de mareşalul Ion Antonescu.

Postarea prin care marca 120 de ani de la naşterea lui Zelea-Codreanu, cu citate din Mircea Eliade şi Iuliu Maniu, a fost ştearsă, însă ministrul Culturii i-a solicitat luni demisia. Acesta nu a fost singurul mesaj controversat publicat de Chepeneag pe contul lui de Facebook. În urmă cu patru ani, el îi aducea laude lui Ion Antonescu, mareşal condamnat la moarte pentru crime împotriva evreilor.

„Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se delimitează de afirmaţiile făcute recent, în spaţiul public online, de managerul interimar al Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, Valentin Chepeneag. Considerăm că declaraţiile domnului Chepeneag sunt profund greşite şi iresponsabile, acestea neexprimând poziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a anunţat instituţia, marţi, pe contul de Facebook.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, „i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.