Arabia Saudită a anunţat luni că va invita experţi internaţionali, inclusiv din partea Naţiunilor Unite, pentru a participa la investigarea atacurilor împotriva instalaţiilor sale petroliere şi a cerut lumii să îi condamne pe cei aflaţi în spatele acestora, a anunţat luni Ministerul de Externe al regatului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţiile preliminare au arătat că în atacurile care au provocat blocarea a jumătate din producţia saudită de petrol a fost folosit armament iranian.

”Regatul este capabil să îşi apere pământul şi oamenii şi să răspundă cu putere la aceste atacuri”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Comunicatul arată că atacul a avut ca ţintă în primul rând livrările internaţionale de petrol şi l-a calificat o continuare a actelor ostile anterioare împotriva staţiilor de pompare a petrolului care au avut loc în luna mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.