Romane biografice, poveşti de dragoste şi pentru adolescenţi, volume recompensate cu distincţii importante se numără între apariţiile din această toamnă la editura Litera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O carte aşteptată şi în România, „Trei femei”, de Lisa Taddeo, va fi lansată în această toamnă la editura Litera. Cel mai detaliat portret al dorinţei realizat vreodată de un scriitor de nonficţiune este aşteptat să devină una dintre cele mai importante şi dezbătute cărţi ale anului. În plus, lansarea oficială va avea loc în prezenţa autoarei, la Bucureşti, în luna octombrie.

Celebra serie de thrillere scandinave „Fabian Risk” a autorului Stefan Ahnhem va continua cu al treilea volum – „Minus optsprezece grade”, un thriller vizual cu un ritm alert. Fanii genului vor fi introduşi în suspans chiar de autor cu ocazia vizitei sale în România la începutul lunii octombrie.

„O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, volum pentru care Richard Flanagan a fost distins cu Premiul Man Booker, va fi inclus într-o nouă formă grafică în imprintul Carte Pentru Toţi. Despre această carte, dar şi despre celelalte semnate de scriitorul australian, însuşi Richard Flanagan va discuta cu cititorii, la Bucureşti, tot în luna octombrie.

Colecţia de ficţiune Clasici Contemporani Litera continuă cu titluri precum „Outline”, primul volum din trilogia semnată de Rachel Cusk. Această carte, aleasă de către criticii literari de la New York Times drept una dintre cele 15 volume remarcabile scrise de femei care modelează felul în care citim şi scriem în secolul XXI este o lectură obligatorie. În aceeaşi serie de autor urmează volumele „Transit” şi „Kudos”.

„Să-i reparăm pe cei vii”, de Maylis de Kerangal, care a beneficiat de o ecranizare, este un roman despre un transplant de inimă.

„Jurnalul Reniei. Viaţa unei tinere în umbra Holocaustului”, de Renia Spiegel, considerată „Anna Frank a Poloniei”, dezvăluie cum şi-a petrecut cea mai mare parte a războiului în sudul Poloniei departe de mama şi sora ei.

Fanii autorului norvegian Karl Ove Knausgård vor citi curând primul volum din seria-cvartet „Anotimpuri: Toamna”. Muza autorului pentru cele patru volume este unul dintre copiii săi, nenăscut la momentul scrierii lor, căruia îi adresează o scrisoare şi continuă cu eseuri despre viaţă, despre obiectele ce ne înconjoară, întâmplări, cu care cititorii se pot identifica şi care creează emoţie specifică modului unic al lui Knausgård de a scrie şi de a se raporta la lume.

O altă serie „Anotimpuri” este semnată de Ali Smith şi continuă cu volumul „Iarna”, un anotimp expus magistral în acest roman care ne învaţă cum să-i supravieţuim.

Buzz Books, o colecţie ce include titluri de succes internaţional, ecranizate sau în curs de ecranizare, cuprinde: „O minciună perfectă”, de Peter Swanson, „My Dark Vanessa”, de Kate Elizabeth Russell, „The Wicked Girls”, de Alex Marwood, „The Destroyers”, de Christopher Bollen, „The Girl in the Letter”, de Emily Gunnis, „Girl With a Clock for a Heart”, de Peter Swanson, „You Should Have Known”, de Jean Hanff Korelitz, şi altele.

Tot în colecţia Buzz Books este reeditat romanul distins cu Premiul Pulitzer – „Sticletele”, de Donna Tartt, cu ocazia lansării în cinematografe adaptării omonime. De aceeaşi autoare, la Editura Litera, va fi publicat romanul „O istorie secretă”.

Blue Moon, colecţia de poveşti de dragoste contemporane şi celebre autoare ale genului, continuă cu bestselleruri precum: „Ochii galbeni ai crocodililor” şi „Valsul lent al ţestoaselor”, de Katherine Pancol, „Mica librărie de pe Sena”, de Nina George, „The Grace Year”, de Kim Liggett, „The Giver of Stars”, de Jojo Moyes, şi „Time’s Covert”, de Deborah Harkness.

În imprintul Carte Pentru Toţi, editura Litera publică titluri, autori noi şi serii de autori în cele mai diverse domenii de interes.
Pasionaţii de istorie vor putea citi sub semnul colecţiei Kronika noutăţi precum „The Future of War”, de Lawrence Freedman, şi „Postwar: A History of Europe since 1945”, de Tony Judt,  „Manhunters: How We Took Down Pablo Escobar, The World’s Most Wanted Criminal”, de Steve Murphy şi Javier F. Pena, care a inspirat serialul „Narcos”.

Meik Wiking, autorul bestsellerurilor „ Mica Enciclopedie Hygge” şi „Mica Enciclopedie Lykke”, va reveni în România cu un volum frumos ilustrat, incluzând date şi fragmente de jurnal, interviuri şi sondaje globale, experimente de ştiinţă behavioristă şi a fericirii din viaţa reală, despre cum să creăm amintiri fericite şi cum să le păstrăm mai bine: „Arta de a-ţi crea amintiri”.

„The Pinch of Nom”, de Kate Allinson şi Kay Featherstone, este o carte de bucate cu 100 de reţete dintre care 33 vegetariene, testate de cea mai mare comunitate gastronomică din Marea Britanie.

La Litera Mică, în colecţia „Prima mea lectură”, vor apărea serii noi: seria de autor Eoin Colfer, care va debuta în această toamnă cu volumul „Mariella, Queen of the Skies”; seria „Basil of The Baker Street” - romane scrise de Eve Titus şi ilustrate de Paul Galdone, cu poveşti despre şoricelul Basil şi biograful lui personal, Doctor David Q. Dawson împreună cu care rezolvă numeroase crime şi cazuri întâmplate în lumea şoricească; „Călătoriile Hermelinei”, o serie semnată de Jennifer Grey, cu ilustraţii în alb-negru de Elisa Paganelli, unde copiii vor face cunoştinţă cu o eroină amuzantă care trăieşte aventuri extraordinare oriunde călătoreşte în lume.

În colecţiile de literatură pentru copii şi adolescenţi, editura Litera va publica titluri noi în seriile consacrate („Amelia von Vamp”, „Charlie”, „Academia exploratorilor”, seria de autor Emma Carroll, „Cronicile Rosewood”, „Apocalipsa elementelor” ş.a.), dar vor apărea şi serii noi, cum ar fi „Merlin Saga”, de T.A. Barton, al cărui prim volum, „The Lost Years” se va afla în librării în luna octombrie. Tot în luna octombrie umează să apară şi primul volum al seriei „Danger is Everywhere”, scrisă de David O'Doherty şi ilustrată de Chris Judge, un manual amuzant pentru evitarea pericolelor de tot felul.

O altă serie va fi „The Chronos Files”. Câştigător al premiului Amazon Breakthrough Novel, primul volum al seriei, „Captivi în timp”, spune povestea adolescentei Kate, care este înzestrată genetic cu abilitatea de a călători în timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.