"Leaving Neverland", documentarul care prezintă acuzaţiile de abuz sexual aduse starului pop Michael Jackson, s-a aflat printre marii câştigători ai galei Creative Arts Emmy Awards.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 71-a ediţie a premiilor, organizată cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, a avut loc sâmbătă noapte, la Microsoft Theater din centrul oraşului Los Angeles, potrivit nme.com. 

"Leaving Neverland" a primit premiul pentru "documentar excepţional sau nonficţiune". 

Filmul în două părţi regizat de Dan Reed se axează pe mărturiile lui Wade Robson, 36 de ani, şi James Safechuck, 41 de ani, care îl acuză pe Jackson că i-a abuzat sexual în copilărie. Înainte de lansarea filmului, cântecele lui Michael Jackson au fost interzise la mai multe posturi de radio din lume. 

Prin interviuri cu Safechuck, în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland/ Părăsind Neverland” realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbaţi să-şi confrunte propriile experienţe după ce, la rândul lor, au devenit taţi de băieţi.

Jackson a negat orice comportament nepotrivit înainte de moartea sa în 2009. 

"Leaving Neverland" a fost nominalizat şi la categoriile "cea mai bună regie pentru un documentar/ program nonficţiune", "cel mai bun montaj pentru un program nonficţiune", "cea mai bună imagine pentru un program nonficţiune", "cel mai bun sunet pentru un program nonficţiune" şi pentru "cel mai bun montaj de sunet pentru un program nonficţiune". 

HBO a solicitat respingerea procesului împotriva sa intentat de moştenitorii muzicianului care cer 100 de milioane de dolari despăgubiri. 

"Cel mai bun serial animat" a fost desemnat "Familia Simpson/ The Simpsons", iar serialul "Queer Eye" a câştigat patru trofee.

Emisiunea "Anthony Bourdain Parts Unknown", realizată de Anthony Bourdain care s-a sinucis în 2018, a primit două premii Creative Emmy, iar la categoria "Cea mai bună gazdă" a unei emisiuni de televiziune a fost ales artistul travestit RuPaul pentru "RuPaul’s Drag Race".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.