Sute de poliţişti au blocat vineri accesul pe principalul terminal al aeroportului din Ciudad de Mexico, cel mai frecventat din Amercia Latină, pentru a protesta faţă de desfiinţarea Poliţiei federale, potrivit jurnaliştilor de la AFP aflaţi la faţa locului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 300 de agenţi au blocat accesul la terminalul 1, de unde pleacă atât zboruri naţionale, cât şi internaţionale, pentru a protesta faţă de de decizia preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador de a suprima poliţia federală mexicană în favoarea unei noi forţe militarizate, numită Garda naţională.

Blocajul a continuat vineri seara după peste şase ore de proteste, antrenând un timp de transport suplimentar de până la trei ore între centrul capitalei şi aeroport. Numeroşi pasageri au fost obligaţi să străbate ultimele sute de metri pe jos, târându-şi valizele după ei.    

Cu 44,7 milioane de pasageri în 2017, aeroportul internaţional Benito Juarez din Mexic este cel mai frecventat din America Latină, înaintea celui din Sao Paulo, Brazilia.         

              


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.