Banksy a scris pe Instagram că cineva a vopsit cu alb peste pictura murală din Dover care înfăţişa cum o stea din drapelul Uniunii Europene este scoasă cu dalta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea, care a apărut pe faţada unei clădiri din 2017 şi reprezenta un muncitor care sfărâma cu ciocanul stelele galbene de pe steagul Uniunii Europene, considerată o declaraţie anti-Brexit a artistului, a fost acoperită cu schele luna trecută. 

Banksy a spus că a existat planul de a actualiza lucrarea în "ziua Brexitului" prin care arăta un steag UE căzut la pământ.

"Oh. Am plănuit că în ziua Brexitului voi schimba desenul din Dover cu asta... Dar se pare că l-au pictat. Nu contează. Cred că un steag mare alb o spune la fel de bine", a scris Banksy pe Instagram. 

Clădirea de pe strada York este deţinută de familia Godden, care anterior a pierdut o luptă la tribunal după ce a încercat să vândă un alt mural Banksy. 

Lucrarea fusese evaluată la 1 milion de lire sterline, după ce Banksy a confirmat pe contul de Instagram că a creat-o.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.