Pe 13 septembrie 2019 va avea loc a doua ediţie a FORUMULUI PIEŢEI DE CAPITAL, organizat de platforma de ştiri economice, analize financiare şi organizator de evenimente de corporate, FINANCIAL INTELLIGENCE (www.financialintelligence.ro), la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Salonul C, în intevalul orar 9:30 – 14:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului se vor dezbate cele mai importante subiecte de actualitate ale pieţei de capital româneşti:

  • Perspectiva promovării Bursei de Valori Bucureşti la statutul de piaţă emergentă;

  • Diversificarea produselor de la BVB – necesitatea înfiinţării Contrapărţii Centrale şi stadiul acestui proiect;

  • Perspective pentru noi IPO-uri ale unor companii private sau de stat;

  • Stadiul Fondului Suveran de Investiţii;

  • Impactul noilor reglementări privind fondurile de pensii de pe Pilonul II;

  • Evoluţia fondurilor de investiţii; Legea fondurilor de investiţii alternative;

  • Efectele OUG 114/2018 asupra pieţei energiei;

  • Reglementări europene cu impact asupra emitenţilor;

  • Simplificarea birocraţiei pentru companiile listate.

Cel mai important proiect al Bursei de Valori Bucureşti vizează constituirea Contrapărţii Centrale. Ceea ce pot să vă spun este că acum suntem pe ultima sută de metri cu înfiinţarea noii companii. Împreună cu partenerii proiectului, purtăm discuţii legate de Actul Constitutiv şi cel mai probabil noua companie va fi înfiinţată până la sfârşitul acestei luni. Proiectul CCP este unul complex ca implementare şi dezvoltare, la fel ca şi nivelul de investiţie necesar, de minimum 16 milioane de euro. Este important că avem deja partenerii alături de care plecăm la drum în acest proiect, OPCOM, cele cinci SIF-uri şi alte entităţi importante ale pieţei de capital şi de energie. Constituirea CCP va relansa piaţa derivatelor şi va contribui semnificativ la majorarea lichidităţii bursei noastre,” a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Speakeri:

  • Sorin-Valeriu Naş, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (confirmat)

  • Mihaela Ene, Director General, Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică (confirmat)

  • Claudiu Năsui, Membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Camera Deputaţilor (confirmat)

  • Florentina Boboc, Director Direcţia Autorizare-Reglementare Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare (SIIF), ASF (confirmat)

  • Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori Bucureşti (confirmat)

  • Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului, Hidroelectrica (confirmat)

  • Florin Stanciu, Manager, Departament de Strategie Financiară şi Trezorerie Transelectrica (confirmat)

  • Vlad Ardeleanu, CEO Superbet România (confirmat)

  • Jan Pricop, Director Executiv Asociaţia Administratorilor de Fonduri (confirmat)

  • Alexandru Combei, Director de investiţii, BRD Asset Management (confirmat)

  • Daniela Şerban, Preşedintele Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (confirmat)

  • Mihaela Croitoru, Founder & Managing Partner INNOVA Project Consulting (confirmat)

Evenimentul va fi moderat de Adina Ardeleanu, Membru Fondator FinancialIntelligence.ro.

Audienţa va cuprinde în jur de 150 de persoane: oficiali ai autorităţilor de stat, politicieni, investitori instituţionali, administratori de fonduri, avocaţi, top management de companiil din piaţa de capital, reprezentanţi ai băncilor, antreprenori, studenţi şi tineri interesaţi de piaţa de capital, jurnalişti şi alţi specialişti din domeniu.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, ca urmare a înregistrării online şi a confirmării din partea organizatorului.

Partenerii evenimentului sunt: Hidroelectrica, Superbet, SIF Transilvania, Nulcearelectrica, BRD, Romaero, SIF Banat Crişana, Transelectrica, Electrica, TeraPlast, Bursa de Valori Bucureşti, Transgaz, Asociaţia Administratorilor de Fonduri, SIF Moldova, Innova, SIF Oltenia, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Consiglieri, Oil Terminal şi OTP Asset Management. Partenerii suport sunt: Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, Asociaţia Invest Club şi Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România, iar partenerii media sunt Agerpres şi Finzoom.

Anul trecut, prima ediţie a evenimentului s-a bucurat de un real succes, atât din punct de vedere al calităţii speakerilor şi informaţiilor oferite în cadrul evenimentului, cât şi a oportunităţii de networking de calitate dat de nivelul audienţei.

--

Financialintelligence.ro este o nouă platformă online de ştiri economice şi analize financiare pentru oamenii de business, dar şi organizator de evenimente corporate pe diverse teme economice, care s-a lansat anul trecut. Evenimentele Financil Intelligence au scopul să faciliteze cooperarea între autorităţile statului şi mediul de afaceri şi să contribuie la dezvoltarea economiei româneşti.

Avem 20 de ani experienţă în jurnalism economic şi organizare de evenimente de business şi vom continua să facem asta cu pasiune şi devotament.

Contacte de presă:

Echipa Financial Intelligence

+40 762 226 323

office@financialintelligence.ro

www.financialintelligence.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.