Curtea Constituţională va discuta, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Până în 11 septembrie, părţile au avut termen să-şi prezinte punctele de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Constituţională a României a anunţat, joi, că va dezbate, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.00.

Anterior, CCR a stabilit ca până în 11 septembrie părţile să trimită puncte de vedere la dosar.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor.

”Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat premierul, afirmând că nu s-a putut organiza şedinţa de guvern din săptămâna respectivă.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern. Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.