Health East Europe a fost înfiinţată la Bucureşti de Health Italia S.p.A, societate listată pe piaţa AIM Italia, una dintre cele mai mari societăţi independente de pe piaţa italiană care îşi desfăşoară activitatea în sistemul de asistenţă medicală integrativă şi în gestiunea procesului de asigurare a sănătăţii persoanelor, în cadrul planului strategic de internaţionalizare a grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Health Italia S.p.A, are un capital social integral vărsat de 14.317.927 euro, este membru al Assolombarda, cea mai importantă asociaţie din sistemul Confindustriei italiene.

Veniturile operaţionale din 2018 s-au ridicat la 22.364.821 EUR, care, comparativ cu 17.789.894 EUR în 2017, au crescut cu + 25,7%.

Numără peste 385.000 de membri asistaţi şi peste 3.000 de promotori precum şi 3.495 structuri sanitare agreate pe teritoriul Italiei dar şi în România.

În România, iniţiativa este condusă de Giulio Bertola, numit administrator unic al Health East Europe, în trecut coordonator naţional al reţelei dinamice Health Italia, cu o activitate în România de peste 20 de ani, unde a deţinut importante funcţii instituţionale, precum vicepreşedinte al Camerei de comerţ Italiene pentru România şi prim vicepreşedinte al Confindustria România, fiind chiar unul dintre fondatorii acesteia din urmă în anul 2003.

Am dorit să profit de această provocare nouă şi ambiţioasă în domeniul sănătăţii, deoarece reprezintă un sector sensibil şi strategic pentru România. Evoluţia sistemului privat de sănătate din România, în ultimii ani, a cunoscut o dezvoltare incredibilă, iar excelenţa obţinută în unele specialităţi, precum chirurgia cardiovasculară, chirurgia robotică şi neurochirurgia, se datorează şi investiţiilor structurale şi transferului de know-how medical ale unor societăţi italiene prezente în România. Prin urmare, contribuţia activă la punerea în aplicare a interacţiunii şi a dialogului cu structurile medicale pentru a îmbunătăţi asistenţa oferită membrilor de către societăţile de sprijin reciproc în domeniul sănătăţii care îşi desfăşoară activitatea în ţările din Europa de Est este o misiune de mare responsabilitate managerială, dar şi cu un conţinut etic social”, a declarat Giulio Bertola.

Nou înfiinţata societate, de drept român, va avea ca prim obiectiv acela de a realiza, în sinergie cu modelele promovate de Health Assistance, controlată de către grupul italian, un centru al sănătăţii funcţional în vederea încheierii de acorduri cu structuri medicale şi pentru asistenţa membrilor societăţilor de sprijin reciproc din ţările din Europa de Est.

Intrarea pe piaţa din România, comparativ cu celelalte ţări vecine, a fost determinată atât de faptul că ţara noastră are aproximativ 19 milioane de locuitori, cât şi de faptul că România se bucură de o poziţie privilegiată din punct de vedere geografic în întreaga zonă a ţărilor din Europa de Est.

BIROUL DE PRESA Health East Europe

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.