Deputatul USR Stelian Ion îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte propunerile de miniştri înaintate de către Viorica Dăncilă şi afirmă că acest conflict trebuie tranşat. ÎN plus, deputatul spune că moţiunea de cenzură trebuie depusă imediat cum sunt strânse cele 233 de semnături necesare pentru ca Guvernul să cadă. El a mai afirmat că Viorica Dăncilă evită Parlamentul pentru a primi un vot de încredere şi face revoluţii în materie de drept constituţional, inventând noi majorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Ion a afirmat, miercuri după-amiază, că Viorica Dăncilă nu mai doreşte să apară în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere, ci vrea să cumpere la bucată miniştrii ALDE şi să spună că nu a fost schimbată componenţa politică a Guvernului.

“Doar ce am aflat despre şiretlicul de care înţelegeţe să se folosească premierul României, doamna Viorica Dăncilă, în sensul în care nu mai doreşte să apară în faţa Parlamentului pentru a obţine un vot de încredere, ci doreşte să cumpure la bucată miniştrii ALDE şi în felul ăsta să spună că această componenţă politică a Guvernului nu s-a schimbat. Este o mare dezamăgire pentru toţi românii, este clar că e o bătaie de joc la adresa democraţiei şi la adresa întregii ţări până la urmă pentru că e de domeniul evidenţei că acest guvern nu mai are sprijin în Parlament. ALDE a declarat în mod oficial că s-a retras de la guvernare, E adevărat că unii membri ALDE, în stilul caracteristic pentru că vorbim aici de traseişti de profesie, au ales să îşi vândă mandatul şi să-şi negocieze situaţia personală în schimbul unor avantaje personale”, a spus deputatul USR.

El a precizat că această situaţie este una gravă şi trebuie să înceteze, precizând că în Parlament nu se mai lucrează, menţionând că de două săptămâni nu a mai fost convocată Comisia Juridică, în cadrul căreia trebuia discutat proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu. 

Stelian Ion spune că USR solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu dea curs propunerii lui Vioricăi Dăncilă legate de miniştrii care ar urma să ocupe portofoliile vacante şi că acest conflict trebuie tranşat.

“Noi solicităm foarte clar preşedintelui României să nu dea curs acestei propuneri. De asemenea, odată ce s-a declanşat un astfel de conflict, el trebuie tranşat şi trebuie să vedem care este rezolvarea, dar să vă spun răspicat, Uniunea Salvaţi România deja a
a depus toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură, la fel şi PNL-ul, UDMR-ul a spus că se alătură. Am îndoieli la acest moment în privinţa ALDE pentru că vedeţi ce se întâmplă cu ALDE, nu îţi mai poţi pune absolut deloc baza în acest partid, nu că s-ar fi întâmplat până acum, ei de fapt acţionează ca PSD-ul, îşi doresc foarte mult să continue această cârdăşie cu PSD, îşi doresc să se agaţe de putere”, a explicat parlamentarul USR.

El a menţionat că Dăncilă vine cu tot felul de înţelegeri şi combinaţii inacceptabile, la fel cum făcea şi Liviu Dragnea, şi acest lucru o descalifică din punct de vedere politic şi moral.

“Noi avem semnăturile, aşteptăm cât mai curând să se alăture şi ceilalţi colegi, care pretind că sunt în opoziţie. Deja a trecut prea mult timp, deja vedem că Viorica Dăncilă, asemenea lui Dragnea, vine cu tot felul de înţelegeri şi de combinaţii absolut inacceptabile şi care o descalifică şi de punct de vedere politic şi din punct de vedere moral şi lucrul ăsta este în defavoarea României”, a mai declarat Stelian Ion.

Întrebat când ar trebui depusă moţiunea de cenzură, deputatul USR a spus: “Imediat cum avem acele 233 de semnături, imediat cum avem aceste semnături trebuie depusă, în niciun caz nu trebuie să aşteptăm noi Guvernul să vină în Parlament pentru că am văzut că doamna premier Viorica Dăncilă face tot posibil să evite Parlamentul. Face revoluţii în materie de drept constituţional, în sensul că inventează noi majorităţi, vine cu tot felul de negocieri şi combinaţii pe la colţuri astfel încât să tragă de partea domniei sale câte un deputat sau senator din partea ALDE sau Pro România. Dacă aveau astfel de majoritate, dacă aveau o susţinere nimic nu o împiedica să vină acum rapid şi să tranşeze această situaţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.