Cognizant Softvision, jucător global pe piaţa software, a anunţat miercuri că îşi dezvoltă operaţiunile din România, unde va angaja 500 de oameni până la finalul anului, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluţii de dezvoltare şi transformare digitală utilizate de clienţi de top din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail, turism şi alte industrii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Planurile de creştere a echipei vizează recrutarea a cel puţin 500 de profesionişti în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an. Cu o echipă formată în prezent din aproximativ 1.700 de profesionişti în domeniul IT în România,

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuieşte lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienţi precum Groupon, Macy’s şi Mozilla.

România este un hub al reţelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3.000 de produse dezvoltate şi profesionişti în domeniul IT şi design care lucrează din 30 de studiouri prezente în nouă ţări, pe cinci continente. 

Înainte de a fi achiziţionată de Cognizant în 2018, Softvision era o companie consacrată în România, fiind fondată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani. Lider global în piaţa software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16,13 miliarde de dolari.

Achiziţia Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii în domeniul dezvoltării digitale şi în dezvoltarea produselor software. 

Noul brand Cognizant Softvision a fost lansat oficial în luna august a acestui an la festivalul Untold.

„România este un pol important de inovaţie digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design şi software din lume”, a declarat Malcolm Frank, preşedintele Cognizant Digital Business.

El afirmă că societatea inovează continuu în domenii precum machine learning, inteligenţă artificială şi Internet of Things ”pentru a crea soluţii cu impact global”.

Cognizant Softvision este lider în domeniul soluţiilor software, creând soluţii de impact şi produse digitale complete care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. Cognizant Softvision şi Cognizant Digital Engineering formează o echipă de peste 11.000 de profesionişti şi o reţea de 30 de studio-uri prezente în 9 ţări, pe 5 continente. 

Compania este prezentă pe piaţa din România din 1998, are o echipă de aproximativ 1.700 de profesionişti din domeniul IT şi studiouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.