Persoanele care işi doresc să achiziţioneze scaune ergonomice pentru birou întâmpină adesea o serie de probleme. De obicei sunt vizate pentru birou acele articole care asigură un mediu de lucru sigur şi sănătos. Pe piaţa de profil există numeroase variante de scaune ergonomice, dar ce caracteristici trebuie urmărite pentru o funcţionalitate optimă, acestea vor fi relatate în informaţiile următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este important să fie urmărite câteva aspecte standard vizavi de calitatea unui scaun ergonomic. În caz contrar există şansa ca articolul să fie doar etichetat ca fiind ergonomic. Pe această nişă, furnizorii se află într-o competiţie continuă, ceea ce face ca scaunele să fie potrivite pentru un public variat.

Cu toate acestea, multe persoane se confruntă cu inconvenientul că scaunul nu este în dimensiunile optime pentru propriul corp. Un scaun proiectat ca fiind ergonomic, este acela care se potriveşte perfect cu dimensiunile utilizatorului şi îşi îndeplineşte funcţiile. Este indicată orientarea spre magazine specializate care oferă garanţie şi o listă cu specificaţii tehnice pentru fiecare articol. Inegal.ro este un punct de interes ce garanteaza calitatea produselor şi utilitatea zilnică.

Alegerea unui scaun office poate fi o sarcină dificilă, dat fiind faptul că este vorba de o multitudine de angajaţi de înălţimi diferite şi nu numai. Cei interesaţi găsesc pe inegal.ro numeroase modele de scaune birou, ergonomice, scaune din piele si directoriale. Ceea ce recomandă magazinul specificat este şi materialul calitativ al scaunelor. În această categorie se regăsesc materiale de calitate Premium, piele, aliaje metalice care certifică rezistenţa în timp.

De ce este importantă calitatea scaunului?

În prezent, majoritatea job-urilor şi activităţilor implică statul pe scaun. Dacă se efectuează un calcul rapid, cele mai multe persoane petrec o treime din timp pe scaun. Chiar dacă statul jos implică un efort fizic mai redus decât statul în picioare sau mersul, acest obicei poate duce în timp la afecţiuni ale zonei lombare.

Dacă job-ul impune statul pe scaun multe ore este recomandat ca acesta să fie ergonomic şi să asigure un confort sporit. Pentru aceasta categorie de persoane, specialiştii recomandă în afara orelor de lucru mişcarea şi sportul pentru a evita problemele de circulaţie sanguină şi altele.

Caracteristici de urmărit în achiziţionarea unui scaun ergonomic

*scaunul trebuie ales special pentru fiecare utilizator sau să fie prevăzut cu sisteme eficiente de reglaj.

*înălţimea şezutului trebuie să reprezinte aproximativ un sfert din înălţimea utilizatorului.

*modelul scaunului trebuie să coincidă cu domeniul de activitate.

Indiferent de utilizare, un scaun bun trebuie să îndeplinească criterii standard.

*sistemul de reglaje - este indicat să se urmărească dacă şezutul este prevăzut cu opţiunea de ridicare.

*pentru o siguranţă sporită în ceea ce priveşte poziţia spatelui este recomandat ca scaunul să dispună de un suport lombar ferm ce se poate regla.

*stabilitatea- sunt indicate scaunele cu o bază asamblată pe cinci braţe.

Un alt aspect important este şi influenţarea aptitudinilor de muncă ale utilizatorului. Braţele reglabile ale unui scaun pot îmbunătăţi serviciile oferite de un operator pe calculator şi nu numai. În general, reglajul se face înspre interior sau exterior în funcţie de preferinţe.

Alegerea scaunului implică şi orientarea asupra rotiţelor speciale care vin în contact cu pardoseala. Dacă nu sunt necesare, acestea se pot înlocui cu un set de picioare fixe.

Preferinţele personale trebuie să coincidă cu funcţiile optime ale unor scaune ergonomice calitative. Un alt aspect important ce influenţează confortul este materialul din care este realizată tapiţeria. Pe Inegal.ro, paleta de materiale încadrează şi variante premium precum Alcantara, despre care se cunosc o varietate de proprietăţi standard.

Achiziţionarea unui scaun ergonomic calitativ este un bun început pentru a garanta sănătatea sistemului osos şi circulator. Specificaţiile produsului trebuie urmărite amănunţit pentru o eficienţă maximă.

Scaunele directoriale se regăsesc în categoria articolelor pentru birou de pe Inegal.ro. În această arie, cei interesaţi găsesc modele variate menite să acopere o diversitate de cerinţe ale publicului larg.

Un model ce poate fi utilizat atât în sălile de conferinţă, cât şi în birou este scaunul directorial Low negru. Acesta se încadrează cu succes în specificaşiile prezentate. Prin urmare criteriile de interes sunt:

*bază din oţel cromat

*amortizor cu gaz ce permite reglajul pe înălţime

*şezut şi spătar din piele ecologică pentru un confort sporit şi fără să fie permisă supraîncălzirea

*sistem de balans.

Modele variate de scaune directoriale şi preţurile produselor se regăsesc pe Inegal.ro. Informaţii suplimentare şi caracteristici găsesc cei interesaţi tot pe pagina oficială a magazinului online specificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.