Arabia Saudită consideră o ”escaladare foarte periculoasă” promisiunea premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate în cazul în care este reales în scrutinul legislativ de la 17 seprembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regatul afirmă că această declaraţie este o escaladare foarte periculoasă împotriva poporului palestinian şi reprezintă o încălcare flagrantă a Chartei ONU şi principiilor dreptului internaţional”, a subliniat Curtea Regală marţi seara, citată de agenţia Saudi Press.

Riadul a cerut de asemenea o ”reuniune de urgenţă” a miniştrilor de externe din cele 57 de ţărimembre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

PROMISIUNE ELECTORALĂ ”RASITĂ”

Pe de altă parte, Turcia denunţă drept rasistă promisiunea de campanie a premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu de a anexa o porţiune strategică a Ciisiordaniei ocupate.

”Promisiunea electorală a lui Netanyahu, care lansează tot felul de mesaje agresive şi ilegale înaintea alegerilor, este cea a unui stat rasist şi de apartheid”, a denunţat marţi pe Twitter, în engleză şi turcă, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.