Candidatul PNL pentru şefia Senatului, Alina Gorghiu, spune că, după alegerea lui Teodor Meleşcanu în a doua funcţie din stat, PSD pierde o primă bătălie în favoarea unui om dintr-un alt grup parlamentar, dar este un compromis pe care social-democraţii îl vor deconta. Ea susţine că bătălia câştigată de opoziţie după votul pentru alegerea preşedintelui Senatului este certă, deoarece a fost demarat un proiect comun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a declarat la scurt timp după aflarea rezultatului pentru şefia Senatului, după ce a obţinut 59 de voturi, insuficiente pentru câştigarea acestei poziţii, că le mulţumeşte tuturor celor din opoziţie pentru susţinere.

“Le mulţumesc tuturor celor din opoziţie care astăzi au susţinut o altfel de candidatură decât a domnului Meleşcanu. Este o primă bătălie care din punctul meu de vedere a pierdut-o PSD-ul, aţi pierdut locul de şef al Senatului în favoarea unui om dintr-un alt grup parlamentar, dar este un compromis pe care tot dumneavoastră îl veţi deconta. Astăzi în schimb bătălia câştigată de opoziţie este certă, am reuşit să demarăm un proiect comun. Mă bucur că în Senat avem putem să spunem ferm că partidele de opoziţie astăzi au dat dovadă de coerenţă, de coeziune şi au făcut un prim pas pentru succesul moţiunii de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu, care şi-a încheiat discursul spunând  “vă promit că nu se scrie finalul astăzi”.

Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.