Activistul în favoarea democraţiei de la Hong Kong Joshua Wong, aflat în căutarea unei susţineri internaţionale, s-a întâlnit luni seara cu ministrul german de Externe în capitala germană şi a comparat fosta colonie britanică cu ”Berlinul de Est în timpul Războiului rece”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Le Berlin, am vorbit cu ministrul de Externe Heiko Maas despre protestele actuale şi lupta noastră pentru alegeri libere şi democraţie la Hong Kong”, a anunţat activistul în vârstă de 22 de ani, comentând pe o fotografie, postată pe Twitter, în care apare alături de ministrul german.

El a adăugat că ”alte discuţii cu membri ai Bundestagului german” urmează să aibă loc în zilele următoare.

Însă el nu se întâlneşte cu cancelarul german Angela Merkel, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

”Dacă ne aflăm acum într-un nou Război Rece, Hong Kongul este noul Berlin”, a declarat într-o postare pe Facebook Wong, referindu-se la împărţirea, după război, între Berlinul de Est comunist şi cel de Vest, democratic.

El a lansat un apel către ”germani (care) s-au bătut pentru libertate, mai ales la Berlin”.

”«Să susţinem Hong Kongul» este mai mult decât un simplu slogan. Noi îndemnăm lumea liberă să ni se alăture pentru a rezista regimului autocratic chinez”, a adăugat el.

După ce a aterizat pe Aeroportul Tegel luni seara târziu, Wong a fost invitatul de onoare al unei seri organizate de cotidianul popular Bild în clădirea Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german.

Faţa ”Mişcării umbrelelor” din 2014 la Hong Kong, Wong a fost arestat la sfârşitul lui august în acelaşi timp cu alte figuri ale contestării de la Hong Kong. Inculpat de ”incitare la participare la o adunare interzisă”, el a fost eliberat rapid pe cauţiune.

Duminică, Wong a anunţat că a fost arestat pe aeroportul de la Hong Kong după ce s-a întors din Taiwan, din cauză că a încălcat condiţiile eliberării sale pe cauţiune.

Activistul a fost eliberat luni de justiţie, care a apreciat că această arestare a fost o eroare de procedură şi că acste condiţii ale eliberării sale pe cauţiune îi permit să călătorească în străinătate, potrivit postului RTHK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.