Jonny Greenwood, chitarist al trupei Radiohead, îşi va lansa marţi o compoziţie în cadrul sezonului BBC Proms.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compoziţia „Horror Vacui” explorează „caracteristicile muzicii create electronic şi le transferă în zona acustică”, după cum a explicat muzicianul, care a semnat partituri pentru mai multe seriale, documentare şi lungmetraje de ficţiune. El a fost nominalizat la Oscar pentru coloana sonoră a „Phantom Thread” (2017).

Greenwood este curatorul programului Late Night Prom de marţi, care cuprinde alte două compoziţii ale lui - „Three Miniatures from Water – No. 3” şi „88 (No. 1)”.

Din program fac parte Heinrich Ignaz Franz von Biber - „Mystery (Rosary) Sonatas No. 16”, Krzysztof Penderecki - „Sinfonietta for strings – Vivace”, şi Steve Reich - „Pulse”.

Evenimentul va fi difuzat vineri de BBC 4.

Trupa britanică Radiohead a fost inclusă anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame. 

Greenwood, care a mai semnat muzica pentru filme ca „There Will Be Blood” (2007), „The Master” (2012) şi „You Were Never Really Here” (2017), nu este singurul membru al grupului care compune muzică simfonică sau pentru film. Thom Yorke, liderul trupei, şi-a lansat anul acesta, în aprilie, la Philharmonie de Paris, o piesă muzicală. El a semnat şi coloana sonoră pentru filmul „Suspiria” (2018) al lui Luca Guadagnino. Piesa „Suspirium” a fost inclusă pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.