Rovana Plumb afirmă că nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ea îi mulţumeşte în mod deosebit premierului Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o nominalizare care mă onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ca om politic şi cetăţean care face parte din generaţia care a lucrat şi lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană. Îi mulţumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susţinerea acordată. Îi mulţumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulţumesc doamnei Preşedinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, afirmă Rovana Plumb, într-o declaraţie remisă de Biroul de presă al PSD.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.

Ursula von der Leyen a anunţat numele comisarilor europeni desemnaţi, iar marţi va anunţa şi portofoliile propuse pentru aceştia. 
 
Apoi, Parlamentul European trebuie să-şi dea votul asupra întregului Colegiu al comisarilor, inclusiv preşedintele CE şi Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.