Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi a atras atenţia că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doamna Rovana Plumb este în momentul de faţă acceptată pentru a intra la negocieri, audieri şi vot în Parlament pe funcţia de comisar european. Există în momentul de faţă numeroase suspiciuni privind îndeplinirea criteriilor de către dna Rovana Plumb pentru ocuparea funcţiei de comisar european. Mai există suspiciuni şi pentru alţi comisari europeni. Noi considerăm că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă. De asemenea, votul în PE şi în comisii este şi va fi foarte strâns. Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă riscă foarte mult interesul României prin susţinerea dnei Rovana Plumb”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a explicat că există cutuma ca preşedintele Comisiei Europene să nu respingă candidaturile venind din partea ţărilor membre şi să lase aceste candidaturi să fie evaluate în comisiile de specialitate şi în Parlamentul European.

„În continuare, situaţia comisarului european din partea României este incertă, sută la sută din cauza acestei încăpăţânări a Vioricăi Dăncilă de a propune o persoană care nu îndeplineşte criteriile pentru ocuparea funcţiei de comisar european”, a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan a mai spus că popularii europeni şi-au exprimat reţinerea în legătură cu îndeplinirea criteriilor de către Rovana Plumb, cu privire la calitatea propunerilor făcute de Viorica Dăncilă.

„Votul în comisii şi în PE va fi foarte strâns. Este de aşteptat să vedem prestaţia fostului ministru Rovana Plumb la audieri şi apoi rezultatul votului cred că va fi grăitor”, a precizat Turcan.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.
 
Ursula von der Leyen a anunţat numele comisarilor europeni desemnaţi, iar marţi va anunţa şi portofoliile propuse pentru aceştia. 
 
Apoi, Parlamentul European trebuie să-şi dea votul asupra întregului Colegiu al comisarilor, inclusiv preşedintele CE şi Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.