Efectele perturbatoare ale inteligenţei artificiale (AI) vor fi resimţite în Ungaria începând cu anul 2030, afectând industria construcţiilor, prelucrării şi transportului în mod dramatic, potrivit unui studiu realizat de PwC Ungaria şi citat de Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

„Conform estimărilor noastre, inteligenţa artificială va afecta aproximativ 900.000 de locuri de muncă în următorii 15 ani”, spune Antal Kerekes, partenerul PwC Ungaria, responsabil cu consultanţa tehnică.

„Datorită structurii economice a ţării, se poate deduce că cea mai mare parte a modificărilor va fi cauzată de automatizarea sarcinilor manuale care necesită o precizie ridicată, precum şi de cele monotonice”, a adăugat el.

La rândul său, Gábor Riba, expert în cadrul PwC Ungaria, afirmă că inteligenţa artificială va afecta mai mult angajaţii de sex feminin.

”În ceea ce priveşte raporturile de gen, în perioada timpurie (2020-2030), progresul AI va afecta mai mult angajaţii de sex feminin, în timp ce bărbaţii vor fi afectaţi copleşitor în timpul celui de-al treilea val”, adaugă Gábor Riba, expert pe inteligenţă artificială la PwC Ungaria.

"Acest lucru înseamnă că, datorită liniilor de afaceri dominate în mare parte de bărbaţi, fiind foarte afectaţi, viitorul bărbaţilor va fi mult mai influenţat în mod semnificativ de efectele inteligenţei artificiale şi de automatizări", spune Gábor Riba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.