Muzicianul britanic Rob Halford, solistul trupei heavy metal Judas Priest, va lansa în octombrie un album cu muzică pentru Crăciun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Celestial” urmează să apară pe 18 octombrie, iar primul single este „Donner & Blitzen”.

Albumul va cuprinde cunoscute piese pentru sărbători, dar şi compoziţii noi. „Ce este minunat la heavy metal este că are tot felul de dimensiuni. Cred că dacă îl priveşti din afară - dacă nu eşti chiar familiarizat cu scena metal - poate părea intimidant. Şi este o foarte puternică experienţă. Dar are niveluri diferite. Cred că muzica pe care am făcut-o pentru «Celestial», de exemplu, demonstrează asta. Cei maniaci cu metalul - aşa cum ne numim - sunt pregătiţi pentru sărbători la fel ca toată lumea. Şi ce am încercat să facem cu muzica asta este să ajungem la cât mai multe dimensiuni ale metalului”, a transmis Halford într-un comunicat citat de Billboard.

Pentru acest album, Halford a colaborat cu fratele lui, la tobe, cu nepotul, la bas, cu sora lui, pentru percuţie, şi cu chitariştii Robert Jones şi Jon Blakey.

Despre perioada sărbătorilor, Rob Halford a spus că este un amestec de distracţie şi înţelegere pentru orice familie. „Este frumos, atâta vreme cât aduce familiile laolaltă. Aşadar, ce mod mai bun de a celebra decât cu familia, prietenii şi muzica. Trebuie să existe muzică de Crăciun”, a completat el.

Single-ul „Donner & Blitzen”, intitulat după doi dintre renii lui Moş Crăciun, a fost lansat pe 5 septembrie.

Născut pe 25 august 1951, în Anglia, Rob Halford este, din 1973, solistul trupei Judas Priest. Colaborarea lor a fost întreruptă în perioada 1992 - 2003, când a urmat o carieră solo şi a avut mai multe colaborări. 

Înfiinţată în Birmingham, în 1969, de chitaristul K.K. Downing şi basistul Ian Hill, trupa Judas Priest a lansat albumul de debut - „Rocka Rolla” - în 1974, după ce solistul Rob Halford, toboşarul John Hinch şi chitaristul Glenn Tipton s-au alăturat formaţiei. Grupul, considerat pionier al stilului heavy metal, a lansat 18 albume de studio, iar între cele mai cunoscute şi apreciate de critica de specialitate se numără „Sin after Sin” (1977), „Killing Machine” (1978, lansat drept „Hell Bent for Leather” în SUA), „British Steel” (1980), „Turbo” (1986) şi „Painkiller” (1990).

Grupul a câştigat un premiu Grammy în 2010, la categoria „Best Metal Performance”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.