Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, la Timişoara, că unul dintre obiectivele sale pe plan extern este intrarea României în Spaţiul Schengen şi că preşedintele României trebuie să se implice în rezolvarea crizelor din Uniunea Europeană şi nu doar să figureze în pozele de grup. Paleologu a remarcat că actualul preşedinte al României este cel mai înalt în aceste fotografii de grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, că politica externă şi de securitate reprezintă atribuţiile preşedintelui României.
 
"Preşedintele conduce diplomaţia ţării. Aici aş avea un lung pomelnic de neîmpliniri. În contextul în care avem diplomaţi valoroşi. Neîmplinirile diplomaţiei se datorează pe de o parte samavolniciilor făcute de PSD în ţară, iar pe de altă parte Ministerul de Externe a fost populat de tot felul de creaturi ale PSD care nu aveau ce căuta în Ministerul de Externe şi în trecut PSD nu procedase atât de ticălos cum a facut-o în ultimii ani, or în diplomaţie e nevoie de punerea în valoare a adevăraţilor diplomaţi care, slavă Domnului, există", a declarat Paleologu.
 
El a spus că unul dintre obiectivele României pe plan extern este intrarea ţării în Spaţiul Schengen.
 
"Dintre obiectivele politice externe e intrarea în Spaţiul Schengen şi cred că trebuie explicat de ce e important să intrăm în Spaţiul Schengen. Sunt avantaje de ordin economic. Cred că UE are nevoie de o politică externă unitară. Îmi dau seama că nu cu aşa ceva câştigi alegerile, dar asta face preşedintele României: trebuie să se implice în rezolvarea crizelor UE şi nu doar să figureze în poze de grup. Sunt mândru că preşedintele meu e cel mai înalt în pozele de grup, dar regret că nu se implică. Eu nu voi putea fi un preşedinte înalt. Am 1,73, nu voi fi un preşedinte înalt. UE în momentul de faţă e un gigant economic şi un pigmeu politic. UE trebuie să conteze între marii lumii, SUA, China şi Rusia, deci trebuie să se echilibreze”, a mai declarat Paleologu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.