Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că a fost finalizată repatrierea unui copil român aflat într-o tabără de refugiaţi din Siria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma demersurilor susţinute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetăţeanului român minor aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Siriei. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice române din zonă", precizează MAE, într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Totodată, reprezentanţii MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, precum şi cu reprezentanţii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii din Republica Arabă Siriană.

"Cazul a fost gestionat de către Ministerul Afacerilor Externe încă din momentul semnalării acestuia la data de 4 iunie 2019, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autorităţile siriene pentru stabilirea unei soluţii favorabile de finalizare a acestui caz şi repatrierea în siguranţă a minorului", arată MAE.

Conform sursei citate, măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

"Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor autorităţilor străine implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluţionarea cazului şi la repatrierea în siguranţă a cetăţeanului român în cauză", mai scrie în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.