Apple a anunţat joi că a vândut obligaţiuni în valoare de 7 miliarde de dolari, la randamente cu până la 1,03 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de Trezorerie echivalente, cu maturităţi de maximum 30 de ani, aceasta fiind prima ofertă efectuată de companie din noiembrie 2017, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul iPhone a anunţat miercuri că oferă cinci tipuri de obligaţiuni, dintre care primul cu maturitate în 2022, pentru finanţarea unei serii de operaţiuni, care includ răscumpărări de acţiuni, plata de dividende, cheltuieli de capital, achiziţii şi rambursarea unor datorii.

La 29 iunie, Apple avea numerar şi echivalent de numerar în valoare de 50,53 de miliarde de dolari, precum şi deţineri de titluri financiare de zeci de miliarde de dolari.

Sumele cumulate obţinute din vânzarea de obligaţiuni vor fi de circa 6,96 de miliarde de dolari, după deducerea discounturilor de subscriere şi acheltuielilor Apple pentru ofertă, a precizat compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.