Fratele premierului britanic Boris Johnson, Jo Johnson (47 de ani), şi-a anunţat demisia joi din funcţiile de secretar de stat şi de parlamentar, invocând un conflict între loialitatea familială şi interesul naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimele săptămâni am fost împărţit între loialitatea familială şi interesul naţional - este o tensiune puternică şi a venit timpul ca alţii să îşi asume rolurile mele ca parlamentar şi ministru", a scris Jo Johnson pe Twitter, folosind hashtag-ul #overandout.

El este în favoarea unui al doilea referendum privind Brexitul, pe când fratele său vrea o ieşire din Uniunea Europeană fără acord cât mai repede, conform AFP. 

"A fost o onoare pentru mine să reprezint Orpington (circumscripţie din sud-estul Angliei) timp de 9 ani şi să activez ca ministru sub trei prim-miniştri", a scris el pe Twitter. 

Jo Johnson a demisionat deja în noiembrie 2018 din Parlamentul condus de Theresa May, opus acordului de retragere pe care l-a negociat cu Uniunea Europeană. El a votat pentru rămânerea în UE la referendumul din iunie 2016 şi a criticat la acel moment "alegerea poporului britanic", între un acord care "ar slăbi din punct de vedere economic" ţara, şi o ieşire fără acord, care ar provoca pagube "devastatoare" Regatului Unit. 

Fratele său mai mare, Boris Johnson, 55 de ani, vrea acest "no deal", determinat să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană de acum şi până pe 31 octombrie, cu acord sau nu cu UE. El refuză de asemenea să solicite un nou raport pe Brexit, cum vor să-i impună deputaţii dacă niciun acord. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.