Deputatul PSD Oana Florea, care a condus Comisia specială de anchetă privind alegerile din 2009, este vizată pentru şefia Comisiei parlamentare de control SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oana Florea a declarat, luni seara, la Antena 3, că într-adevăr se negociază numirea sa în această funcţie.

„Se negociază, ştiu că sunt una dintre persoanele vizate”, a spus Oana Florea.

Ea a apreciat că ar conduce în mod echilibrat această comisie.

Comisia parlamentară SRI a fost condusă de Claudiu Manda, care a fost ales europarlamentar.

Oana Florea este membru în Comisia SRI şi vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Oana Florea a fost preşedintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial.

Comisia a fost constituită ca urmare a acuzaţiilor jurnalistului Dan Andronic, potrivit cărora, în cel de-al doliea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea s-ar fi aflat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul şef al SRI, actual ambasador al României la Washington, George Maior.

Comisia a chemat-o de mai multe ori la audieri pe fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, care însă nu s-a prezentat.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, Oana Florea, declara, în ianuarie 2018, că va depune în Parlament un proiect de lege prin care persoanele care refuză să se prezinte la Comisia de anchetă să fie pedepsite cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amendă penală în valoare de 10.000 de lei şi cu interzicerea de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.