ALDE Iaşi va păstra alianţele cu PSD în consiliul local şi în consiliul judeţean, după ce şefii locali ai Pro România le-au cerut reprezentanţilor ALDE să renunţe la posturile de viceprimar al municipiului şi la cel de vicepreşedinte al CJ Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprimarul Iaşiului Radu Botez, membru ALDE, susţine că nu se “agaţă“ de scaun, dar că îşi doreşte să ducă mai departe proiectele importante ale oraşului.

El a declarat pentru News.ro că îi înţelege pe cei din Pro România, când aceştia cer ruperea legăturilor cu PSD din teritoriu, însă “este o greşeală de interpretare a colegilor de alianţă“.

“Sunt declaraţii făcute puţin în grabă. Pe acest principiu, că în opoziţie trebuie să renunţi la toate poziţiile, ar trebui ca şi PNL să renunţe la funcţiile de viceprimar peste tot în ţară. Îmi doresc să ducem proiectele mai departe. Avem în derulare licitaţia pentru noul stadion, pentru tramvaiele noi, sunt discuţii pentru tot felul de proiecte“, a afirmat viceprimarul Radu Botez.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Iaşi, Victor Chirilă, tot membru ALDE, a precizat că nu comentează cererea celor de la Pro România, însă a afirmat că nu va părăsi funcţia pe care o ocupă.

La sfârşitul săptămânii trecute, şefii ieşeni ai Pro România şi ALDE au avut o întâlnire, dar nu s-a luat vreo decizie privind ruperea alianţelor PSD-ALDE la nivel local.

Surse din cadrul Pro România Iaşi afirmă că reprezentanţii ALDE au invocat faptul că alianţele cu PSD Iaşi s-au făcut în urma alegerilor locale din 2016, în timp ce alianţa la guvernare s-a realizat după scrutinul pentru Parlament.

Conducerea Pro România Iaşi le-a cerut săptămâna trecută celor de la ALDE să rupă alianţele cu PSD din consiliul local şi consiliul judeţean, motivând că nu eşti credibil dacă renunţi la guvernarea “toxică“, dar păstrezi funcţiile în teritoriu.

Liderul Pro România Iaşi, Sorin Iacoban, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că le cere colegilor de la ALDE Iaşi, după ieşirea partidului de la guvernare, să aibă acelaşi comportament şi în teritoriu şi să rupă alianţele locale cu PSD.

“ALDE a înţeles la nivel naţional că guvernarea este toxică, însă ar trebui şi la nivel local să aplice aceeaşi măsură. Nu eşti credibil dacă nu faci asta. E greu să pleci dintr-o funcţie, dar trebuie să arăţi că ai înţeles că ai greşit când te-ai aliat cu PSD. Nu am avut discuţii cu cei de la ALDE Iaşi, dar le cerem să rupă alianţele cu PSD“, a spus liderul Pro România Iaşi, Sorin Iacoban.

Reprezentanţii Pro România afirmă că în consiliul judeţean Iaşi se poate forma o altă majoritate şi consideră că actualul şef al CJ, Maricel Popa, lider al PSD Iaşi, ar trebui schimbat din funcţie.

ALDE deţine postul de viceprimar al municipiului Iaşi, dar şi un post de vicepreşedinte la consiliul judeţean, majorităţile în cele două consilii fiind asigurate împreună cu PSD.

Totodată, ALDE Iaşi are mai multe funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.