PRO România şi ALDE au depus, duminică, la Biroul Electoral Central (BEC) protocolul de constituire a Alianţei electorale „Un Om”, care îl susţine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protocolul a fost depus de Norica Nicolai (ALDE) şi Sorin Cîmpeanu (PRO România).

„Ambele partide au înţeles foarte clar că este un moment în care politica, dacă mai doreşte să fie acceptată şi respectată de cetăţeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgoliu, ceea ce nu e uşor în politica românească, plină de oameni fără principii, dar cu foarte multe orgolii, care îşi anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor la aceste orgolii şi le promovează ca fiind soluţiile pentru cetăţean, soluţiile pentru o ţară. (...) Am ajuns la concluzia la care cred că au ajuns şi cetăţenii. Politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe cetăţeni foarte mult ce se întâmplă cu cetăţeanul”, a declarat Norica Nicolai după depunerea protocolului. 

„Trebuie să doborâm gardurile, să trecem peste orgolii şi să spunem că e nevoie de altceva în România. E nevoie ca instituţiile statului să fie populate de oameni care să servească interesul fiecăruia dintre noi”, a mai spus ea.

Norica Nicolai şi-a exprimat convingerea că „Mircea Diaconu va rămâne, când va ajunge preşedintele României, un om căruia să îi pese de toţi”.

„De ani de zile a rămas acelaşi, este un om simplu, umblă ca acum 20 de ani, vorbeşte ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat în atitudinea lui. (...) Mircea Diaconu este garanţia că preşedintele României va face ce îi permite fişa postului, Constituţia”, a declarat Nicolai.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu a precizat că Mircea Diaconu este un candidat independent, susţinut logistic de această alianţă electorală.

„Vom promova bunul simţ, profesionalismul şi modestia. Acest candidat corespunde perfect acestor deziderate”, a spus Cîmpeanu.

Alianţele electorale au termen până luni, 2 septembrie, să depună protocoalele de constituire la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.