Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Constanţa, la întâlnirea cu Organizaţia de pensionari a PSD, că sunt bani pentru plata pensiilor şi salariilor, dar „sunt oameni care au învăţat să conjunge doar verbul a tăia - tăiem pensii, tăiem salarii” şi este normal că nu înţeleg atunci când există o altă abordare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Întotdeauna v-am tratat cu respect, pentru că cei care nu tratează cu respect părinţii şi bunicii nu au respect pentru nimic. Astăzi creştem punctul de pensie, astăzi creştem pensia minimă. Vrem să continuăm aceste lucruri şi le vom continua şi, pentru că mă întreba cineva de la presă dacă sunt bani pentru această creştere, cu siguranţă da. Niciodată nu vom face un pas fără ca să ne asigurăm că banii existenţi pentru creşterea pensiilor, pentru pensii, pentru salarii există şi de aceea fac şi de aici un apel către cei care vin în spaţiul public şi spun «nu mai sunt pensii, nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii». Nu pot să înţeleg, sunt pensionari în ţara aceasta care trăiesc de la pensie la pensie. Cât de cinic poţi să fii şi să îi spui că nu mai sunt bani de pensii şi un pensionar să nu îşi mai ia pensia. Dar aşa le place să se joace cu soarta oamenilor, cu sentimentele oamenilor, sunt oameni care au învăţat să conjunge doar verbul a tăia - tăiem pensii, tăiem salarii. Este normal că nu înţeleg atunci când există o altă abordare”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că majrarea pensiilor şi a salariilor este un lucru normal, nu o favoare.

„Este un lucru pe care dumneavoastră îl meritaţi, aţi muncit pentru această ţară, aveţi în spate multe realizări şi cred că mulţi din această ţară ar trebui să ia din experienţa dumneavoastră. Ghioceii pe care îi aveţi la tâmple sunt dublaţi de multă experienţă şi multă înţelepciune, întotdeauna decizii foarte bune pentru această ţară au venit de la dumneavoastră, pentru că întotdeauna dialogul cu pensionarii din România a fost un dialog constructiv, a fost un dialog care a condus la măsuri foarte bune pentru această ţară”, a mai afirmat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a spus că are emoţii de fiecare dată când se întâlneşte cu pensionarii din România

„Şi spun acest lucru pentru că de fiecare dată am văzut susţinerea pensionarilor, am văzut încrederea care ne-au acordat-o, am văzut în înţelepciunea lor că întotdeauna au făcut diferenţa între bine şi rău, de fiecare dată au simţit dacă vine un pericol sau dacă se merge în direcţia bună, întotdeauna şi-au exprimat punctul de vedere. Din păcate au fost puţini cei care au ascultat şi cred că în această ţară trebuie să învăţăm să ascultăm pensionarii, pentru că unii au impresia că ştiu tot, dar sunt încă tineri şi nimeni nu ştie tot. Experienţa se dobândeşte în ani şi întotdeauna când vrei într-adevăr să iei cele mai bune decizii, te consulţi cu cei care au experienţă, cu cei care au înţelepciune, cu cei care au depăşit multe obstacole în viaţă şi acest lucru nu poate fi decât un lucru bun atât pentru ţară, pentru guvernare, cât şi pentru tineri, pentru pensionarii din România”, a continuat Dăncilă.

Ea a precizat că a militat întotdeauna pentru echilibru şi consens, pentru că au fost şi sunt destule persoane în România care au vrut un război continuu între tineri şi seniori, între categoriile profesionale, între bugetari şi cei care lucrează la privat.

„Am susţinut întotdeauna pacea, am susţinut întotdeauna dialogul, am susţinut întotdeauna respectul. Şi pentru că vorbim de respect, am văzut când am intrat câteva persoane care au venit de la Bucureşti şi care vin în toată ţara ca să jignească, ca să strice un anumit eveniment. Eu le spun că nu vor reuşi. Lumea ştie sa facă diferenţa. Oamenii au văzut ce se întâmplă în această ţară, aceste personaje pe care le întâlnim de fiecare dată şi nu ştiu decât să jignească, nu vin cu o propunere, nu vin cu nimic constructiv. Nu asta reprezintă poporul român. Aici, la Constanţa, sunt oameni oneşti, oameni muncitori, oameni cinstiţi şi oameni respectuoşi. De la Constanţa nu au ieşit să protesteze, dar au venit de la Bucureşti pentru că ei cred că pot influenţa cetăţenii. Nu o mai pot face, oamenii văd care este drumul spre care vor să ne îndrepte aceste persoane. Ei vor veni cu minciuni, ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul şi vom veni cu proiecte pentru oameni. Importante nu sunt aceste manifestări, care nu ne fac cinste, important este ce facem pentru oameni, câte proiecte facem pentru oameni, cât de apropiaţi suntem de oameni. Nu o să ne sperie astfel de lucruri, pentru că noi iubim oamenii şi vrem să fim alături de oamenii”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost huiduită, duminică, de câţiva protestatari, la sosirea la Centrul Expoziţional Constanţa, unde se întâlneşte cu Organizaţia de pensionari a PSD. Premierul a declarat că oamenii „protestează împotriva punctului de pensie” şi că „Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea”. Liviu Dragnea vorbea din primăvara anului trecut despre adoptarea unei legi împotriva defăimării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.