Candidatul în alegerile prezidenţiale americane Bernie Sanders a propus sâmbătă un plan de anulare a unor datorii restante în valoare de 81 de miliarde de dolari acumulate de americani pentru servicii medicale, dar nu a oferit detalii despre modul în care ar fi finanţată măsura, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sanders, senator independent de Vermont, a afirmat într-un comunicat că potrivit planului său guvernul ar negocia şi plăti datoriile restante care au fost raportate la agenţiile de credit. Propunerea ar abroga unele elemente ale reformei privind falimentul din 2015 şi ar permite ca şi alte datorii existente şi viitoare pentru servicii medicale să fie anulate.

”În Statele Unite, viitorul şi viaţa financiară nu ar trebui să fie distruse pentru că voi sau unul din membrii familiei voastre s-a îmbolnăvit. Acest lucru este inacceptabil. M-am săturat şi am obosit să văd că peste 500.000 de americani se declară falimentari în fiecare an pentru că nu pot plăti preţul scandalos al unei urgenţe medicane sau al unei spitalizări”, a afirmat Sanders.

Potrivit acestuia, datoriile medicale sunt principala cauză a falimentului unei persoane, peste jumătate de milion de americani declarându-se anual în incapacitate de plată din cauza cheltuielilor medicale. Sanders a spus că reformarea legii falimentului în 2015 a făcut mai dificil ca datoriile medicale să fie şterse din cauza impunerii unor termeni mai stricţi şi a eliminării unor protecţii fundamentale de care beneficiau americanii.

”Blochează familiile cu datorii medicale într-o sărăcie de lungă durată, le obligă să plătească pentru consultanţă de credit înainte de a solicita declararea falimentului şi măreşte necesitatea unor servicii juridice costisitoare, atunci când înregistrează falimentul medical”, a spus senatorul.

Sanders vrea să fie nominalizat drept candidat din partea democraţilor la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie 2020, concurând cu zeci de alţi candidaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.