Artistul francez de origine spaniolă Manu Chao a relansat, după 21 de ani, albumul „Clandestino” cu două noi piese, potrivit Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua versiune a albumului a apărut vineri. 

Piesa care dă titlul discului a fost actualizată - interpretată în duet cu artista Calypso Rose din Trinidad-Tobago - şi lansată în luna mai a acestui an. Ea a fost astfel inclusă pe acest nou album, la fel şi noi versiuni ale celebrelor „Desaparecido” şi „El sueldo”.

Noile piese, disponibile pentru download gratuit pe site-ul artistului alături de întreg albumul, sunt „Bloody Border” - interpretată integral în limba engleză - şi „Roadies Rules” - compusă în urmă cu două decenii.

Amestec de reggae, rock, samba şi raï, „Clandestino”, lansat în 1998, este considerat un omagiu celor care şi-au părăsit ţările de origine în căutarea unui trai mai bun.

Rezident în Barcelona, Manu Chao s-a născut la Paris, într-o familie spaniolă, care a emigrat din cauza dictatorului Francisco Franco, pe 21 iunie 1961. În 1987, în Franţa, el a fondat grupul Mano Negra, cu care a devenit celebru în Europa, iar din 1995, cântă alături de trupa sa, Radio Bemba.

Manu Chao - activist social - cântă în spaniolă, franceză, engleză, portugheză şi arabă, între altele. Versurile sale fac referire, printre altele, la migraţie, droguri şi dragoste. Cu o viziune de centru-stânga, Manu Chao îşi foloseşte conturile social media pentru a promova acţiuni umanitare, anti-globalizare, care apără drepturile femeilor ori mediul.

Cu Mano Negra, el a înregistrat patru albume, iar solo, tot atâtea materiale de studio. Cel mai recent disc semnat Manu Chao a apărut în 2007 şi este intitulat „La Radiolina”. Alături de membri ai grupului său, artistul a concertat la Bucureşti de două ori - în 2008 şi 2011, dar şi la Timişoara, în 2014 şi 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.