Aleasa democrată Ilhan Omar, membră a Congresului american, a dezvăluit că a primit ameninţări cu moartea, fiind anunţată că cineva "cu o armă mare" o va ucide la un târg organizat în statul Minnesota şi că "nu va fi singura victimă", informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ilhan Omar a postat pe Twitter un mesaj în care îşi exprimă regretul că trăieşte într-o lume în care trebuie să-şi angajeze gărzi de corp pentru a se proteja de alţi oameni, după ce a primit ameninţări cu moartea.

"Urăsc faptul că trăim într-o lume în care trebuie să te protejezi de alţi oameni. Am urât asta şi atunci când eram copil, urăsc şi acum. Însă, până când oameni cu probleme vor renunţa să-mi ameninţe viaţa şi viaţa altor oameni, trebuie să accept realitatea că am nevoie de protecţie", este mesajul publicat de democrata americană.

Postarea pe Twitter este însoţită de o fotografie a unui mesaj de ameninţare cu următorul conţinut: "Ilhan Omar!! Nu te vei mai întoarce la Washington, viaţa ta se va încheia înainte de a se încheia vacanţa ta. Acestea fiind spuse, nu vei muri singură, dacă asta contează. Cel mai probabil vei muri la Târgul de la Minnesota, acolo va avea loc partea cu "nu vei muri singură". Avem o persoană foarte capabilă, cu o armă foarte mare. Se spune că nu poţi să scoţi mirosul de somalez din Minnesota, însă ne vom bucura de această aventură".

 

 

Mesajul democratei americane intervine după ce candidatul la Senatul american Roy Moore a scris pe Twitter: "Preşedintele Trump avea dreptate, ar trebuie să se întoarcă în Somalia".

Republicanii din Alabama au cerut scoaterea lui Ilhan Omar din Congres, aceasta fiind acuzată că, alături de democrata Rashida Tlaib din Michigan, susţine un boicot internaţional al Israelului.

Cele două membre musulmane ale Congresului sunt unele dintre cele mai vocale critice ale tratamentului aplicat de Israel palestinienilor. Familia lui Tlaib a emigrat în Statele Unite din Cisiordania.

Guvernul israelian a decis, în urmă cu câteva săptămâni, să le interzică intrarea în ţară, în cadrul unei vizite prevăzute în august.

Trump a îndemnat Israelul să le interzică celor două democrate să viziteze ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.