Naţionala de volei feminin a României s-a calificat, joi, în optimile de finală ale Campionatului European, de pe locul 4 în grupa C. În optimi se va duela cu liderul grupei A, poziţie deţinută de campioana mondială Serbia, înaintea partidei cu Turcia din această seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorele au încheiat grupa C pe locul 4, cu 6 puncte, după Olanda (15),  Azerbaidjan (10) şi Croaţia (10), acestea fiind echipele calificate în optimi din această grupă. Ungaria (3 puncte) şi Estonia (1) au ratat optimile.

Rezultatele obţinute de România: 0-3 cu Olanda, 3-1 cu Ungaria, 3-1 cu Estonia, 1-3 cu Croaţia şi 0-3 cu Azerbaidjan.

În optimile de finală, România va juca, duminică, în compania campioanei mondiale en-titre, Serbia, sau a Turciei. Serbia este lider, cu 12 puncte, iar Turcia ocupă locul 2 (11).

Campionatul European este găzduit, între 23 august – 8 septembrie, de Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat al echipei tricolore datează din 1963, când a obţinut medalia de bronz.

Şi naţionala masculină a României va juca la Campionatul European, programat între 12-29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.