Preşedintele USR, Dan Barna, spune că USR poate intra la guvernare doar dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie, iar acestea nu pot fi făcute alături de oamenii "care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD". "Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniştri într-un guvern de tranziţie bazat pe actuala configuraţie parlamentară", afirmă Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa", afirmă Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

El spune că este nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naştere unei astfel de majorităţi, pentru că în actuala configuraţie parlamentară ea nu există.

"Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniştri într-un guvern de tranziţie bazat pe actuala configuraţie parlamentară. Suntem pregătiţi să oferim susţinere condiţionată în Parlament. Asta a fost poziţia USR de la începutul acestei crize politice şi aceasta este poziţia pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea", adaugă Barna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.