Deutche Bank a dezvăluit marţi, într-un document destinat unei instanţe americane, că datele financiare legate de Donald Trump şi trei dintre copiii săi, solicitate de democraţii din Congres, includ declaraţii fiscale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două comisii din Camera Reprezentanţilor au citat Deutsche Bank, în luna aprilie, pentru a furniza date financiare ale preşedintelui şi copiilor săi Donald Trump Jr., Ivanka Trump şi Eric Trump.

Documentul depus de Deutsche Bank la o curte de apel americană arată că deţine declaraţii fiscale pe care ar trebui să le predea dacă va fi obligată să respecte citaţiile, pe care familia Trump încearcă să le blocheze. Nu este clar cui aparţin declaraţiile fiscale, deoarece numele au fost scoase din documentul depus în instanţă.

Un avocat al familiei Trump nu a putut fi contactat pentru comentarii, iar Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

Democraţii din Comisia pentru fiscalitate (House Ways and Means Committee) vor să obţină declaraţiile fiscale personale şi de afaceri ale lui Donald Trump, pe care acesta refuză să le predea.

Deutsche Bank este principalul creditor al afacerilor imobiliare ale lui Trump. Un document din 2017 arată că Trump avea la momentul respectiv datorii de cel puţin 130 de milioane de dolari către banca germană.

Citaţiile trimise Deutsche Bank, emise de Comisia pentru Servicii Financiare şi Comisia pentru Informaţii, cer date referitoare la conturi, tranzacţii şi investiţii ale lui Trump şi cei trei copii menşionaţi, membrilor apropiaţi de familie şi mai multor entităţi ale Trump Organization, inclusiv date privind posibilele legături cu entităţi străine.

Deutsche Bank a arătat marţi că deţine şi declaraţii fiscale aparţinând unpr membri apropiaţi de familie, aşa cum sunt definiţi în citaţii, dar nu a dezvăluit nume.

Un avocat al familiei Trump a cerut curţii de apel să nu permită băncii să predea datele financiare, afirmând că Congresul nu are autoritatea să le solicite. Curtea nu s-a propunţat încă în acest caz.

Familia Trump mai încearcă, separat, că blocheze o altă citaţie din partea Comisiei pentru Servicii Financiare trimisă către Capital One Financial, în care solicită date referitoare la afacerile de hotelărie ale Trump Organization.

Capital One a anunţat marţi, într-un codument prezentat instanţei, că nu deţine declaraţii fiscale menţionate de citaţie. Banca nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Curtea de apel a cerut săptămâna trecută ambelor bănci să dezvăluie dacă au în posesie declaraţii fiscale.

Înainte de preşedinţia Trump, candidaţii prezidenţiali obişnuiau să îşi publice declaraţiile fiscale în timpul campaniilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.