Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în sedinţa de marţi, mai multe proiecte de hotărâre privind consolidarea a patru imobile din Capitală şi reabilitarea arhitectural-ambientală a faţadelor pentru alte 14 imobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Continuăm programul de consolidări derulat de Primăria Capitalei prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea a patru imobile din centrul Capitalei; este vorba despre imobile situate pe strada Lipscani, Bărăţiei şi Mătăsari. De asemenea, continuăm şi programul de reabilitare arhitectural-ambientală a faţadelor şi solicităm trecerea în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a unor părţi de clădire deţinute de Adiministraţia Fondului Imobiliar, pentru 14 imobile, astfel încât să se poată realiza lucrări de reabilitare a faţadelor acestora", a afirmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Imobilele vizate de programul de reabilitare arhitectural-ambientală a faţadelor sunt situate pe Calea Victoriei nr. 54, Calea Victoriei nr. 103-105, sector 1, Bd. Carol nr. 68-70, sector 2, str. Şelari nr. 13, str. Covaci nr. 10, str. Covaci nr. 14, str. Gabroveni nr. 6-8, str. Băcani nr. 4, str. Franceză nr. 16, B-dul Regina Elisabeta nr. 16, B-dul Regina Elisabeta nr. 30, sector 3, Piaţa Gării Filaret, nr. 2, sector 4, B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 21, Splaiul Independenţei nr. 56 şi nr. 58A.

Conform sursei citate, Primăria Capitalei are incluse în programul de consolidări peste 200 de clădiri, ceea ce înseamnă peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate la RS1 şi până în anul 2020 se va interveni la toate aceste clădiri.

La peste 179 de imobile au fost executate lucrările de punere în siguranţă şi intervenţii de urgenţă, la 6 imobile consolidarea a fost finalizată şi se lucrează la finisaje, alte 23 de imobile se află în proces de consolidare. Alte 11 imobile au fost preluate de AMCCRS pentru a putea fi finalizate, iar în cazul a 46 de imobile au fost întocmite expertizele şi proiectele tehnice şi vor începe lucrările în cel mai scurt timp. La alte 38 de imobile, proprietarii (persoane fizice/juridice) au fost consiliaţi şi apoi autorizaţi de către PMB pentru a realiza lucrările de consolidare prin forţe proprii, mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.