Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu i-a transmis marţi liderului grupării Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, „să se calmeze” după ce a afirmat că mişcarea pe care o conduce se pregăteşte să răspundă incidentului care a implicat două drone israeliene într-o suburbie din Beirut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs susţinut duminică, Nasrallah a acuzat Israelul că a pus la cale un atac cu o dronă explozivă în aceeaşi zi.

„Spun armatei israeliene ca din această noapte să fie atentă, în alertă. Aşteptaţi-ne una, două, trei, patru zile”, a spus Nasrallah.

Una dintre cele două drone care s-au prăbuşit a explodat înainte de a atinge pământul, cauzând ceva pagube la un centru media al Hezbollah din suburbiile sudice ale capitalei Libanului. Oficialii israelieni au refuzat să comenteze.

„Am auzit ce a spus Nasrallah. Îi sugerez să se calmeze. Ştie bine că Israelul ştie cum să se apere şi cum să le plătească duşmanilor”, a spus Netanyahu într-un discurs citat de Reuters.

Preşedintele libanez Michel Aoun a declarat luni că ţara sa are dreptul de a se apăra, asemănând atacul cu dronă cu „o declaraţie de război”. Prim-ministrul libanez Saad al-Hariri i-a îndemnat pe diplomaţi să ajute la prevenirea „unei escaladări periculoase” a conflictului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.