Universal Music Group respinge dovezile aduse de trupa Soundgarden în procesul privind pierderea înregistrărilor master în incendiul din 2008 care a cuprins arhivele UMG şi cere anularea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul trupei Soundgarden a depus în procesul intentat companiei e-mail-uri prin care membrii grupului erau anunţaţi că înregistrările master au fost pierdute. 

Un avocat al companiei a depus luni seară documente prin care respinge dovezile trupei şi cere ca procesul să fie anulat în 24 de ore.

Scott Edelman, avocat al UMG, a scris: „UMG are în prezent, în arhivă, 1.301 bunuri legate de Soundgarden şi doar 21 au fost afectate de incendiu, niciunul dintre ele reprezentând înregistrări master”.

El a continuat: „Investigaţia UMG a confirmat că nicio înregistrare master originală a lor nu a fost pierdută în incendiu. (...) Trupa şi reprezentanţii ei au ştiut din 2015 că au fost distruse în incendiu bunuri ce aveau legătură cu Soundgarden”.

Înregistrările master reprezintă sursa pentru realizarea de discuri vinil, CD, MP3 şi alte formate audio.

UMG a fost acţionată în judecată şi de reprezentanţi ai grupului Hole şi ai artiştilor Steve Earle, Tupac şi Tom Petty. În cazul acestora, ancheta internă a dovedit că nu au fost pierdute înregistrări master în incendiu. 

O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie a acestui an a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

În urmă cu o lună, UMG a încercat să obţină anularea procesului în care artiştii cer 50% din „orice înţelegere şi asigurare primită de UMG pentru pierderea înregistrărilor master şi 50% din valoarea necompensată de o înţelegere şi asigurare a pierderilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.