Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat, marţi, a înregistrat un avans de 5,8% a veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5,45 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”VIG a raportat o creştere anuală semnificativă a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creşteri, inclusiv businessul de asigurări de viaţă cu primă unică, în scădere de câţiva ani”, se arată în comunicat.

Motoarele de creştere au fost segmentul asigurărilor generale, poliţele auto extinse şi asigurările de sănătate, potrivit companiei.

“Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele şi profitul, înainte şi după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creşterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, rata combinată a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce priveşte daunele şi costurile rămâne prioritară şi suntem în grafic pentru a ne atinge ţinta de 95% asumată pentru 2020. De asemenea, suntem foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru 2019”, a spus Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group.

Ea a subliniat că grupul şi-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro şi un profit înainte de impozitare între 500 şi 520 milioane de euro, iar contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale şi de Est susţine aceste obiective.

”În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaţionale din Viena a anunţat că încetinirea creşterii economice în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est a fost considerabil mai puţin pronunţată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea ţărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a comentat Elisabeth Stadler.

Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătăţiri încurajatoare în ceea ce priveşte creşterea primelor. Volumul primelor la nivelul pieţelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia şi Herţegovina, a crescut în mod organic cu o rată robustă de 4,1%.

”Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câştiguri mai mari. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro – o creştere anuală substanţială de 10,5%”, se arată în comunicat.

Totodată, rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieţei din România. Pieţele din Austria, Bulgaria, Ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat câştiguri solide, potrivit companiei. Strategia VIG de a înregistra o creştere profitabilă se refectă şi în rezultatul după impozitare şi plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătăţit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019.

”Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeaşi perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă şi de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Ţările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) şi segmentul Alte pieţe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.