Ultima şedinţă de Guvern în care sunt şi miniştrii ALDE are loc astăzi, iar la final aceştia îşi vor înainta demisiile. Dintre aceştia Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, a anunţat că rămâne în Guvern. Premierul Viorica Dăncilă a spus, la începutul şedinţei de Guvern, că PSD a decis să rămână la guvernare pentru că România are în continuare nevoie de stabilitate. Ea a precizat că guvernarea nu e perfectă, dar e eficientă şi i-a mulţumit Ramonei Mănescu pentru că a înţeles că responsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern: România are în continuare nevoie de stabiltate. Guvernarea nu e perfectă, dar e eficientă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. El a anunţat că ALDE va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Tăriceanu a precizat că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. "Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli", a spus liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că miniştrii formaţiunii vor fi retraşi din Guvern. 

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a anunţat deja că nu respectă decizia conducerii ALDE şi că rămâne în funcţia de ministru de Externe. Ramona Mănescu a precizat că nu trece la PSD.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că membrii Comitetului Executiv au aprobat în unanimitate continuarea guvernării.

"Am convocat CEx în urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării. În unanimitate, colegii au susţinut că trebuie să continuăm guvernarea. Avem responsabilitate faţă de cei care ne-au acordat votul în 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe, doar PSD. Vom continua guvernarea, vom implementa în continuare programul de guvernare, iar în eventualitatea în care ALDE decide demisia miniştrilor vor fi numiţi interimari", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută luni seară, după şedinţa CEx.

Premierul a anunţat că Ramona Mănescu (ALDE) rămâne în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.
 
"Are proiecte în ministerul pe care îl conduce şi eu cred că a dat dovadă de foarte multă responsabilitate. Dincolo de acţiunile de partid trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern. Din acest considerent doamna Mănescu a decis să rămână în Guvern. În eventualitatea în care ceilalţi miniştri ALDE îşi depun demisia, sunt miniştri în Guvern care vor prelua interimar funcţiile”, a mai spus Dăncilă.
 
Vor fi propuşi interimari la Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.
 
Ea a precizat că PSD va negocia pentru a obţine majoritatea în Parlament şi că va folosi "toate pârghiile” pentru ca Guvernul să-şi ducă la capăt programul de guvernare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.