Uniunea Europeană aşteaptă ca Marea Britanie să îşi onoreze toate obligaţiile financiare de pe urma statutului de membru al Blocului Comunitar chiar dacă îl va părăsi fără un acord, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că, dacă Marea Britanie părăseşte UE fără un acord, nu va mai datora cele 39 de miliarde de lire sterline cu care a fost de acord predecesoarea lui.

„Toate angajamentele care au fost luate de cele 28 de state trebuie onorate. Asta este adevărat şi într-un scenariu no-deal în care se aşteaptă ca Marea Britanie să continue să îşi onoreze toate angajamentele luate în timp ce a fost membru UE”, a declarat luni Mina Andreeva. „Decât să ameninţăm, cred că este important să clarificăm că închiderea conturilor este esenţială pentru începutul cu dreptul a unei noi relaţii, bazată pe încredere reciprocă”.

Ea a adăugat că Londra nu a deschis acest subiect, oficial, până acum.

Johnson a promis că va scoate Marea Britanie pe 31 octombrie cu sau fără un acord, o acţiune fără precedent şi care este de aşteptat să producă o cădere economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.