Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune într-un interviu la RFI că a fost chemat la discuţii cu ALDE şi Pro România, în vederea susţinerii sale în cursa prezidenţială. Actorul şi-a anunţat duminică intenţia de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Diaconu confirmă discuţiile cu ALDE şi Pro România, în perspectiva alegerilor prezidenţiale: ”Da, se pare că voi avea discuţii, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon şi m-au chemat la o discuţie, asta şi fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare aşa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur şi văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”.

Fostul europarlamentar spune că a fost chemat la discuţii ”de către ALDE şi Pro România”.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidenţială şi va face o alianţă cu Pro România, iar cele două formaţiuni îl vor susţine pe el la Preşedinţie, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu şi de faptul că mă duc acum la discuţiile astea, probabil că aşa şi va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înţeleg termenii şi da, să negociez, dacă vreţi sau să securizez termenii relaţiei”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui preşedinte”.

La menţiunea RFI că odată sprijinit de două partide politice, şi-ar putea pierde independenţa, Mircea Diaconu a răspuns: ”Păi, mă susţin, ce-i aia că mă susţin, atâta tot că mă susţin (...). Nu, eu nu voi candida în numele unui partid, ci sprijinit ca independent cu acest statut”.

Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, duminică, în faţa Ateneului Român, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare. El a spus însă că nu refuză nici sprijinul partidelor, mai ales că are nevoie de reprezentanţi în secţiile de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.