Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, duminică, în faţa Ateneului Român, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare. El a spus însă că nu refuză nici sprijinul partidelor, mai ales că are nevoie de reprezentanţi în secţiile de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simt că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Sunt aproape 200.000 de semnături necesare”, a declarat Mircea Diaconu.

El a cerut ca aceea care s-au implicat în susţinerea candidaturii sale la alegerile europarlamentare din 2014, când a câştigat mandatul ca independent, să îl ajute din să strângă semnăturile.

„Posibil ca din nou acum să se reactiveze această masă enormă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească”, a spus Diaconu.

El a negat că ar fi avut negocieri cu formaţiuni politice, dar a spus că îşi doreşte sprijin din partea unui partid parlamentar care să aibă observatori în secţiile de votare şi să preîntâmpine anularea incorectă a voturilor pe care le-ar putea primi. ”Vreau pe toată lumea, nu închid uşa către nimeni. (…) Eu sunt independent, nu în sensul că nu vorbesc cu nimeni, ci că vorbesc cu toată lumea. Eu nu bat la nicio uşă, e uşa mea”, a afirmat actorul.

Întrebat ce-l recomandă pentru funcţia de preşedinte, Mircea Diaconu a replicat: „Nu mă recomandă nimic, sunt cel mai banal om din lume. Am doar două nume – majoritatea au trei -, două mâini şi două picioare.”

”Această funcţie trebuie citită altfel, până acum s-a citit greşit. De asta toţi preşedinţii s-au strâns de gât cu prim-miniştrii venind peste atribuţiile guvernamentale, care nu sunt ale preşedintelui”, a mai spus Diaconu.

Pentru a candida ca independent, Diaconu are potrivit legii  nevoie de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenţii nu au dreptul la observatori în secţiile de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.