Cerbul de Aur arată România adevărată şi aAcest eveniment atrage nu doar braşoveni, ci şi oameni din toată ţara şi din străinătate, a spus Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc duminică, la Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut numeroşi turişti străini pe străzile din Braşov şi în arena Festivalului, mulţi dintre ei fredonând piesele", a continuat ministrul. 

Sâmbătă seară, Marele Trofeu a fst câştigat de Eliza G din Italia, iar organizatorii încep să se gândească deja la următoarea ediţie. 

Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv: "TVR este singura televiziune care poate organiza un eveniment de o asemenea valoare, transmis în direct. Cerbul de Aur este un ambasador al culturii şi limbii române şi vrem să continuăm să-l realizăm la aceleaşi standarde. Felicit câştigătorii şi pot dezvălui din culise că juriul a deliberat până spre dimineaţă, nu a fost o decizie uşoară, dar şi-a asumat-o, aşa cum am făcut şi noi, cei care am acordat celelalte premii". 

"Am avut reacţii din străinătate, de la oameni care ne-au transmis că le place Cerbul de Aur. Acest Festival înseamnă foarte mult pentru Braşov şi pentru România. A fost o ediţie reuşită, poate chiar mai reuşită ca cea de anul trecut, pentru că am mai îmbunătăţit unele aspecte. Cred că am răspuns aşteptărilor publiclui şi partenerilor. Îi aşteptăm pe iubitorii Cerbului de Aur şi anul viitor",a  declarat George Scripcaru, primarul oraşului Braşov. 

"Ronan Keating a fost încântat de peisajele de la noi şi de ceea ce a găsit în Braşov. Acest eveniment a scris o frumoasă pagină de istorie pentru Braşov şi pentru România şi trebuie să continue", a punctat şi Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov:

Seara de folclor a Festivalului Cerbul de Aur 2019 va reuni duminică, 25 august, peste 100 dintre cei mai apreciaţi artişti, în cele trei părţi ale spectacolului. Realizat şi prezentat de Iuliana Tudor, show-ul începe de la ora 21.10 şi va fi transmis live pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online pe TVR Plus.

Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa cu Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai cu Taraful de Caliu, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu sunt doar câţiva dintre artiştii care ne vor aminti de melodii celebre, acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

În a doua parte a spectacolului, folclorul păşeşte în modernitate, cu Loredana şi trupa Agurida care vor susţine un show electrizant, realizat cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii”. Nu vor lipsi surprizele: vor mai urca pe scenă Lidia Buble, Alexandra Ungureanu, Gheorghe Zamfir, iar marea artistă a generaţiei de aur a muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă, va cânta şi o melodie nouă, scrisa special pentru acest eveniment. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.