Fanele iraniene vor putea asista la un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, programat la 10 octombrie, la Teheran, confruntare în care Iranul va întâlni Cambodgia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Iranian al Sporturilor a luat această decizie ca urmare a unor presiuni ale FIFA asupra Iranului: forul le-a dat un ultimatum oficialilor de la Teheran, menţionând că Iranul riscă sancţiuni dacă nu permite ca femeile să asiste la meciuri.

În Iran, femeilor nu li se permite să meargă la meciuri de la Revoluţia islamică din 1979, responsabilii religioşi considerând că femeile trebuie să fie protejate de “atmosfera masculină” şi de “imaginea bărbaţilor pe jumătate dezbrăcaţi”.

Totuşi, autorităţile au permis în ultimii ani de câteva ori ca femeile să fie prezente pe stadioane.

“Femeile vor putea merge la stadionul Azadi (din Teheran), la 10 octombrie 2019, pentru a asista la meciul dintre Iran şi Cambodgia. Nu există o interdicţie legală cu privire la prezenţa femeilor”, a declarat Jamshid Taghizadeh, adjunct al ministrului Sporturilor. “Punctul nostru de vedere cu privire la femei este că pregătim condiţiile necesare succesului lor.

Dacă un număr mic de femei a asistat deja la meciuri internaţionale, alte femei au ajuns în instanţă pentru au pătruns în stadioane la alte partide decât cele pentru care s-a specificat că au prezenţa permisă. Recent, patru femei au fost reţinute pe stadionul Azadi, după care au fost eliberate, potrivit unui raport publicat la 18august de agenţia Isna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.