Eliza G din Italia este marea câştigătoare a celei de-a XIX-a ediţii a Cerbului de Aur şi a premiului de 25.000 de euro. Emoţionată, ea a declarat că este mândră să cânte în limba română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română", a declarat artista Eliza G.

Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) şi „Altro che favole”.

Trofeul Cerbul de Aur a fost înmânat de Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cea de-a treia seară a Festivalului, transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, recitalul galei a fost susţinut de artistul irlandez Ronan Keating. 

Juriul a decis duminică seară laureaţii Festivalului Cerbul de Aur 2019.

Premiul I - Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului şi Vasile Şirli, preşedintele Juriului.

Premiul II - Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului.

Premiul III - Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului.

Premiul special al publicului - Florin Răduţă, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Braşovului.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti - Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, preşedinte-director general SRTv şi Georgică Severin, preşedinte-director general al SRR.

Premiul Presei acreditate la Festival - Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreaţă), Erminio Sinni (cântăreţ, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

Show-ul a fost deschis de artiştii din celebrul musical “We will rock you”, cu hituri din repertoriul trupei Queen, iar Corina Chiriac a fost protagonista unui moment creat special pentru a marca 40 de ani de la prima emisiune color a Televiziunii Române.

Artista francezo-belgiană Viktor Lazlo a susţinut un micro-recital tulburător, alături de violonista Khalil Chahine, fiica chitaristului Analuna Chahine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.