Franţa a amânat semnarea unui angajament al platformelor de internet pentru combaterea răspândirii urii, la presiunea Statelor Unite, a declarat Cedric O, secretar de stat în Ministerul pentru Industria Digitală, care şi-a exprimat totuşi speranţa că SUA se vor alătura iniţiativei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parisul, care găzduieşte summitul G7 de la Biarritz, spera iniţial să îi determine pe giganţii internetului să semneze vineri ”Carta pentru un Internet Deschis, Liber şi Sigur”, potrivit programului oficial.

”Carta va fi semnată la Paris, pe 23 august, de către participanţii la piaţa digitală, înainte ca aceasta să fie prezentată statelor din G7, la Biarritz, prevedea programul.

Vineri nu a avut loc nicio ceremonie, iar postul de radio Europe 1 a relatat că preşedintele Donald Trump i-a presat pe directorii operatorilor de reţele sociale să nu semneze angajamentul.

Cedric O a declarat reporterilor că semnarea a fost doar amânată şi că ar putea avea loc luni.

Google, Facebook şi Snapchat se aflau printre platformele care urmau să semneze carta, a spus Cedric O.

Carta are rolul să creeze o mişcare colectivă care să garanteze transparenţa şi cooperarea pentru utilizarea pozitivă a internetului, potrivit preşedinţiei franceze a G7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.