Preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderul de la Casa Albă, Donald Trump, au avut un prânz tête-à-tête, sâmbătă, la Biarritz, întâlnire care nu era prevăzută iniţial în programele celor doi, relatează presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prânzul improvizat a avut loc la Hotel du Palais, pe terasă, la invitaţia preşedintelui Franţei. Cei doi lideri au stat împreună la o masă rotundă, protejaţi de soare, la aproximativ zece metri de însoţitorii lor, între care şi ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, şi consilierul John Bolton.

Macron şi Trump se află la Biarritz pentru summit-ul G7, găzduit de staţiunea franceză până luni.

“Este un G7 care vine într-un moment important de destabilizare cu privire la numeroase subiecte”, a afirmat Macron, menţionând în special conflictul sirian şi acordul nuclear cu Iranul, principalul măr al discordiei între Statele Unite şi Europa. “Vom discuta şi despre subiecte legate de economie. Vrem să găsim soluţii bune şi cu privire la probleme legate de climă şi la egalitatea între sexe”, a adăugat preşedintele francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.