Primarul Capitalei Gabriela Firea lansează un atac dur la adresa Avocatului Poporului, instituţie condusă de reprezentanta ALDE Renate Weber, care criticat decizia municipalităţii privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Firea spune că instituţia tinde să devină avocatul nesimţirii, invitându-i pe reprezentanţii acesteia să citească legile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii!   Ne şicanează şi ceartă că îi deranjam pe prost-crescutii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că “am coborât să-mi iau tigari”.. şi   se mai întorc după vreo două ore!”, afirmă Firea într-o postare pe Facebook.
 
Ea afirmă, ironic că ”s-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America”.
”Totul este perfect! Avocatului poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!   Iar pe fond: mai citiţi legile dacă nu le ştiţi pe de rost!”, conchide Firea.

Avocatul Poporului a cerut vineri prefectului de Bucureşti să atace în contencios hotărârea Consiliului General privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile oraşului - care ar urma să intre în vigoare în 26 august - arătând că ridicarea acestor autoturisme nu poate fi dispusă de către poliţiştii locali, ci numai de poliţiştii rutieri.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Prefectului Municipiului Bucureşti atacarea în contencios a Hotărârii nr. 371/2019 a Consiliului General al MunicipiuluiBucureşti, privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate pe reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de instituţie.

”Avocatul Poporului arată că, în urma examinării actelor normative în vigoare, consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocoteşte normele legale în aplicarea cărora a fost dată şi stabileşte competenţa alternativă a poliţiştilor rutieri sau locali în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, iar nu competenţa exclusivă a poliţiştilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenţi constatatori, poliţiştii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 şi art. 2031 şi art. 2032 din HG nr. 1361/2006.

"În acelaşi timp, în opinia Avocatului Poporului HCGMB este un act administrativ care ar fi trebuit să se limiteze la a reglementa măsuri tehnice de realizare a ridicării şi depozitării autovehiculelor în sarcina operatorilor şi nu să reglementeze atribuţii în sarcina poliţiştilor rutieri, statutul juridic şi atribuţiile acestora fiind reglementate prin lege specială", scrie în comunicat.

Avocatul Poporului solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să reanalizeze legalitatea actului administrativ emis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.