Huawei Technologies a anunţat vineri că impactul restricţiilor comerciale americane va fi sub nivelul estimat iniţial, respectiv veniturile din acest an ale diviziei de smartphone-uri ar putea fi mai mici cu circa 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale Huawei au fost grav afectate începând cu luna mai, când Washingtonul a inclus compania, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, pe o listă neagră, măsură care riscă să îi blocheze accesul la componente şi tehnologie americană.

În prima evaluare a impactului restricţiilor, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, afirmase că veniturile vor fi mai mici cu 30 de miliarde de dolari.

”Se pare că impactul va fi mai mic. Dar va trebui să aşteptaţi până la rezultatele financiare care vor fi anunţate în martie”, a spus Eric Xu, vicepreşedintele Huawei, într-o conferinţă de presă la Shenzhen, pentru prezentarea noilor cipuri care folosesc inteligenţă artificială.

Grupul pentru produse de consum al Huawei, care include divizia de smartphone-uri şi care dezvoltă un sistem de operare propriu, în eventualitatea în care compania nu va mai beneficia de actualizarea aplicaţiilor pentru Android, evoluează mai bine decât s-a crezut iniţial, a spus Xu.

”Este posibil să aibă loc o scădere (a vânzărilor) de peste 10 miliarde de dolari”, a adăugat Xu. Grupul pentru produse de consum al Huawei a raportat în 2018 venituri de 349 de miliarde de yuani.

Washingtonul a anunţat în această săptămână că prelungeşte cu 90 de zile permisiunea ca Huawei să cumpere produse americane, pentru a aproviziona clienţii existenţi, dar a adăugat pe lista neagră alte 40 de unităţi ale grupului, din întreaga lume.

Huawei, care dezvoltă cipuri proprii pentru a-şi reduce dependenţa de tehnologia străină, a reiterat vineri că cipurile sale, inclusiv cipul pentru inteligenţă artificială, numit Ascend 910, sunt pentru uzul său propriu, grupul neintenţionând să devină vânzător de cipuri.

Procesorul Ascend 910 AI, de 7 nanometri, bazat pe arhitectură ARM, are o putere mai mare decât a oricărui alt cip AI din lume, a declarat Xu.

Producătorul britanic de cipuri ARM a anunţat în acest an că opreşte livrările către Huawei, pentru a respecta interdicţia americană, dând o lovitură Huawei, dar Xu a spus că dreptul nelimitat deţinut de Huawei asupra licenţei pentru ARMv8 înseamnă că cipul Ascend 910 nu va fi afectat.

Huawei a arătat că din cauza restricţiilor nu va mai putea colabora cu designerii americani de cipuri, precum Cadence Design Systems şi Synopsys, dar că are alternative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.